Zo gaat een Coronatest

Posted on
Zo gaat de Coronatest

Ik deed de Coronatest – of beter: ik liet me recent testen. Niet speciaal voor De Zeven natuurlijk, want dat zou maatschappelijk niet verantwoord zijn. Maar als één van De Zeven vertel ik natuurlijk graag over het verloop ervan nu ik ervaringsdeskundige ben. Want mensen mensen wat een verhalen gaan er over die tests. 

Vage klachten

In Nederland groeit iedereen op met Normaal Doen en Niet Piepen. In tegenstelling tot mijn vriend ben ik in dat opzicht ook oer-Hollands. Om met een beetje keelpijn, een kuchje en wat niezen de GGD te bellen ging dan ook tegen al mijn principes in. Maar wie mijn blogs volgt die kent ook mijn principiële kant. Uit verantwoordelijkheidsgevoel volgde ik dus de oproep van de overheid om ook met vage klachten contact op te nemen: 0800-1202 (en houd je bsn bij de hand).

‘We hebben de boel onder controle’ 

Noem me een Pietje Precies maar veel overheidsprocessen hebben in mijn ogen wat knulligs. Vandaag? Niets daarvan. Van bebording tot toewijzing aan testrij, van aanmelding tot het echte testen: wat een genoegen. Alles straalt uit ‘We hebben de boel onder controle’ en ook al is dat inzake COVID-19 natuurlijk absoluut niet het geval, toch geeft het rust.

Een tweezijdige wattenzwaard

Een mevrouw in het blauw met aardige ogen gebaart me het autoraampje naar beneden te doen en mijn hoofd naar buiten te steken. Ze houdt een onschuldig wattenstaafje in de hand. Groter dan waar ik mijn make-up mee verwijder, maar kleiner dan het ‘ wattenzwaard’ waar op social media wel mee geschermd wordt. Ik had een ouderwetse houten spatel verwacht om een keeluitstrijkje te nemen. En een scherp instrument dat in mijn neus zou verdwijnen. Die keeltest was dus een eitje. En de neustest? Uiteindelijk ook. Al moet ik zeggen dat de definitie van waar mijn neus begint en eindigt wel verlegd is. Mond open en hupsakee. Hoofd voorover. Even ontspannen. Tsjak wattenstok erin en eruit. En ik mocht weer wegrijden.

Uitslag na 24-48 uur

Al met al duurde de test van entree tot exit nog geen 5 minuten. En over 24 – 48 uur krijg ik de uitslag. Ik denk niet dat ik Corona heb. Maar hiermee kan ik weer naar buiten zonder het knagende gevoel dat ik met mijn vage klachten bij een ander een afschuwelijk ziekbed veroorzaak. Het zijn rare tijden. Maar je maakt nog eens wat mee…

signature

Deel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in om de zeven beste nieuwtjes te ontvangen