Weltevree; pizza uit de outdooroven

Posted on

Samen pizza bakken

Op mijn verlanglijstje staat de stoere buitenkachel van Weltevree. Mijn zusje heeft ‘m al en ik ben stikjaloers. Je bakt hier rondom het vuur gezellig samen (ook op 1,5 meter afstand) je pizza in het bovenste gedeelte van de Weltevree outdooroven.

weltevreden pizza uit de outdooroven

De outdoor oven is een ontwerp van Dick van Hoff, die zocht naar een combinatie van een vuurkorf en een barbecue. Zo heb je een warmtebron waarop je samen eten kan bereiden.

Farinata

De pizza’s zijn zalig en er is ook al geëxperimenteerd met Farinata, flatbread gemaakt van kikkererwtenmeel.

Van zwart naar roestbruin

De Weltevree outdooroven was nog zwart bij aanschaf maar veranderde na een buitenseizoen in roestbruin. Dat maakt ‘m nog mooier. Het formaat is ook perfect. Niet te groot, niet te patserig maar rank en stijlvol.

Eigenlijk is alles van Weltevree heel mooi. Van hottub tot buitenverlichting. De prijs van de outdooroven is ongeveer euro 795. Je kunt nog helemaal los gaan met de aanschaf van extra producten zoals bijvoorbeeld de pizza shovel, een opbergmand voor het hout, de oven globes, de extra meter kachel pijp. En mijn favoriet: Het Weltevree kookboek met prachtige titel: Als de worstjes maar duimdik zijn.

Hier vind je een heerlijk pizza recept die eerder op De Zeven stond. De pissaladière

signature

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vorige
Maison 365; een kledingbox samengesteld door jouw persoonlijke styliste
Weltevree; pizza uit de outdooroven