Test en kies je favoriete kleur muurverf

Posted on

Bij wit ga je voor 2010

Bij het schilderen van een witte muur is het vaak duidelijk. Met de RAL kleur wit 9010 kun je niet fout gaan. Die is niet koud en niet warm niet geel en niet grijzig maar precies goed. Maar voor de eeuwige twijfelaar is een kleur kiezen voor een muur echt wel een dingetje. Bij iedere lichtval valt de kleur weer anders uit en op een kleine staal is het echt niet te zien.

Sample potje van Farrow & Ball

Ik heb zelf een voorliefde voor Farrow & Ball kleuren. De kleuren hebben prachtige namen zoals Oval Room Blue of Chappell Green of Dead Salmon. Ik ken de hele kleurenwaaier uit mijn hoofd. De kleuren zijn intens en de afwerking supermat. Tenzij je kiest voor modern emulsion. Dan kun je er nog lekker met een vaatdoekje overheen.

Maar terug naar het kiezen. Dat is ook hier lastig. Nu hebben ze bij Farrow & Ball van die kleine ‘sample’ potjes. Die kun je dan schilderen op een groot vel en overal voor houden. Bij mijn laatste verbouwing heb ik vier kleuren naast elkaar op de muur geschilderd. Het resultaat heb ik een paar dagen op me laten inwerken. De kleur in de ochtend, de middag, de avond, bij zon en bij regen. En iedereen mocht langskomen en helpen kiezen. De potjes zijn vrij prijzig. Bij de speciaalzaak vaak rond de 9 euro en bij Bol.com zag ik ze voor 15 euro.

Test en kies je favoriete kleur muurverf
Het werd Hague Blue; de tweede van links
Muurverf kleurtester

Flexa muurverf kleurtester

Nu vertelde Claire me dat Flexa ook zoiets heeft maar dan voor 1,99 euro. Dat scheelt nogal. Je hoeft er geen kwasten bij te kopen maar je rolt het zo; hup op de muur. Super handig van Flexa. Deze potjes zijn ook bij Bol te koop. De kleuren hebben inmiddels ook prachtige namen. Forest Song of Bordeaux leaf. Moet ik die ook weer uit mijn hoofd leren.

Mocht de Farrow & Ball verf je te duur zijn. Bij iedere bouwmarkt/verfzaak kun je de F&B kleur laten mengen. De gegevens van Farrow & Ball staan al in hun mengcomputer. Tuurlijk de kwaliteit is anders maar wel een prima betaalbaar alternatief.

signature

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vorige
Acht boeken voor 4 euro
Test en kies je favoriete kleur muurverf