Privacyverklaring

Bezoek je onze website, dan verwerken we een aantal persoonsgegevens. Daar gaan we natuurlijk zorgvuldig mee om. Want privacy is belangrijk. In deze Privacyverklaring kun je er meer over lezen. 

Je IP adres gebruiken we om na te gaan hoe mensen op onze website komen, hoe lang website bezoek duurt en welke pagina’s van onze website het meest bezocht worden. Hiervoor gebruiken we Google Analytics. Lees hier het privacybeleid van Google Analytics.

Met cookies verzamelen we persoonsgegevens voor het optimaliseren en beter maken van de website. Wij willen natuurlijk graag weten welke blogs gelezen en video’s bekeken worden. Dan weten we over welke onderwerpen we vaker kunnen schrijven. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door je browser op de harde schijf van je computer wordt opgeslagen. Bij een eventueel volgend bezoek aan onze website kan deze informatie weer naar onze servers teruggestuurd worden. Hoe cookies precies werken en welke we gebruiken, lees je in ons cookiebeleid.

Op onze website kun je ook vragen stellen. We zoeken namelijk ook dingen voor je uit als je een interessante vraag hebt. We geven je informatie niet door aan derden voor commerciële doeleinden. We gebruiken je gegevens alleen voor het beantwoorden van je vraag. We slaan daarbij je naam, e-mailadres en eventueel je telefoonnummer op. Mocht je dat niet willen laat ons dat weten, dan verwijderen we je gegevens ook meteen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen geen informatie achter te laten. Dan kunnen wij echter ook geen contact opnemen. Of antwoord geven op je vragen. Of je een nieuwsbrief sturen. Als je in wilt zien welke persoonsgegevens we van je hebben of je wilt iets aanpassen, stuur ons dan een e-mail. Dan maken wij dat binnen drie werkdagen in orde. Onderaan iedere mailing/nieuwsbrief vind je overigens de mogelijkheid om je gegevens aan te passen of om je af te melden.

Op onze website is een SSL-certificaat geïnstalleerd. Met SSL worden vertrouwelijke gegevens versleuteld verzonden, zodat ze niet onderschept kunnen worden. Voor het versturen van de nieuwsbrieven maken we gebruik van het verzendprogramma MailChimp. 

En verder kun je ons ontmoeten via Facebook, Instagram en Youtube. Al deze partijen zijn aangesloten bij het Privacy Shield Programma en voldoen daarmee aan een volgens de Europese Commissie passend beschermingsniveau. Voor meer informatie hierover zie https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TO6hAAG&status=Active

Ten slotte: wij bewaren je data niet langer dan noodzakelijk. Wettelijk zijn er bewaartermijnen die wij uiteraard respecteren. De meeste gegevens verwijderen we 1 jaar na het laatste contact. Gegevens die wij op basis van de wet langer moeten bewaren zullen wij bewaren tot de bewaarplicht is komen te vervallen. 

Contactgegevens:
De Zeven
redactie@de-zeven.nl

Als je jouw gegevens niet achterlaat op onze website, kunnen wij uiteraard geen opvolging geven aan vragen en geen contact opnemen. De verstrekking van deze gegevens is dan ook een voorwaarde voor het stellen van vragen en het ontvangen van de nieuwsbrief.

Ten slotte wijzen wij er nog op dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (de nationale toezichthouder). Dit kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.

Klacht? Geef ons dan de gelegenheid het samen op te lossen. Onze contactgegevens staan onderaan. Mocht je er aanleiding toe zien, dan kun je ook formeler bezwaar maken. Dat kan bij de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens.