Over De Zeven

Redactie van De Zeven

Je hebt vast al van ons gehoord Claire, Vito, Lydia, Machteld, Nadia, Olivier en Patty – samen: De Zeven. Wij houden bij wat leuk is, wat lekker is, wat goed is en waar je moet zijn, en als we het niet weten zoeken we het uit. Zonde om al die tips voor onszelf te houden, dachten we, dus vooruit sharing is caring (vergeef ons de uitdrukking). Mis je iets? Mail ons.

Claire van De Zeven

Claire – is immer (te) druk of voelt zich zo en worstelt zich met opgewekte zelfrelativering door het leven. Claire staat aan of ze staat uit. Vol overgave stort ze zich op het werk of op de laatste sportbevlieging. Maar met evenveel toewijding ruimt ze tijd in voor dutjes, staren of de krant. Tijd is schaars en daarom is Claire altijd op zoek naar handigheidjes (zonder zelf erg handig te zijn overigens). Ze werkt zelfstandig als strategisch adviseur, heeft een man, twee kinderen en een kat met een slecht karakter.

Vito van De Zeven

Vito – la vita è bella is niet per se de favoriete film, maar wel de lijfspreuk van deze levensgenieter met Italiaanse roots. Niets is fijner dan met Vito op stap langs alles wat mooi, lekker of anderszins de moeite waard is. Wat Vito doet, doet hij goed. Maar anders dan velen van ons weet hij goed maat te houden. Vito werkt hard – maar wel 80% (‘want je leeft natuurlijk niet om te werken’). Hij gaat veel op korte vakanties (‘want het gaat om de afwisseling’). En hij sport net genoeg dat zijn ijdelheid niet onder zijn bourgondisch leven hoeft te lijden (‘want het oog wil ook wat’).

Lydia van De Zeven

Lydia – zoekt tot ze vindt. Ze heeft zoals ze zelf zegt de ontoombare neiging tot tips geven. Ze zette het zelfs op haar cv. Superhandig natuurlijk, zo’n wandelende encyclopedie vol met leuke vakantieadresjes, restaurants, fietsroutes en wandelingen. Geef haar de vrije hand en ontvang tips waarvan je niet wist dat je ze nodig zou hebben. Verder is ze mantelzorger voor ouderen. Daar brengt ze energie en krijgt ze rust. In een vorig leven zat Lydia waarschijnlijk in het witgoed. Ze zal het spul alleen aanprijzen als ze er zelf echt tevreden over is. Anders doet ze geen oog dicht.

Machteld van De Zeven

Machteld – van alle markten thuis. Vraag haar welk boek je moet lezen, welke film je moet zien en welke podcast je moet horen en ze weet het. Wil je weten hoe je je autoruit schoonmaakt of ben je op zoek naar de perfecte regenjas? Machteld weet raad. Sociale omnivoor. Legpuzzelaar.  Ze werkt op een hogeschool, verhuurt zich als editorial consultant, zwemt drie keer per week en kan hoelahoepen als geen ander. Ster in het maken van Sinterklaassurprises. Verveelt zich nooit. Bijdragen uit haar met enige regelmaat verschijnende nieuwsbrief @TIPGEVER verschijnen regelmatig bij De Zeven. 

Nadia van De Zeven

Nadia – heeft haar roots in India. Ze werkt in de advocatuur, maakt lange dagen maar heeft vanaf het begin duidelijk gemaakt dat ze niet alleen maar uren wil schrijven. Geld over de balk smijten is niet haar ding. Liever kijkt ze waar ze een beetje spaarzaam kan zijn. Je leeft wel nu maar er is ook nog een morgen. Nadia zegt dat ze niet zo empathisch is. Wij vinden haar gewoon lekker efficiënt en praktisch. Teuten doe je maar in je eigen tijd.

Olivier van De Zeven

Olivier – is sinds zijn debuut als muis Langstaartje in de schoolmusical Pinkeltje een groot cultuurliefhebber. Opera, theater, cabaret, film, literatuur… alles wat op zijn pad komt en hem interessant lijkt, probeert hij uit – wat dat betreft is hij een veelvraat. Zijn levensinstelling: go with the flow. Van plannen en een volle agenda houdt hij niet. Maar sommige afspraken zijn heilig: al jaren gaat hij met vier vrienden naar alle dagen van documentairefestival Idfa bijvoorbeeld. Na een korte carrière als universitair docent – volgens zijn studenten de grappigste van zijn faculteit – werkt hij nu als trainer.

Patty van De Zeven

Patty – weet bij alles zeker dat het ook anders kan. Beter voor het klimaat. Minder ontregelend. Vriendelijker voor mens en dier. Meestal heeft ze natuurlijk gelijk. Toch is het als minder kritisch mens goed mogelijk om met Patty om te gaan zonder voortdurend te worden gekweld door schuldgevoelens over je SUV, frequent flyer-spaarkaart of worstverslaving. Patty is namelijk ruimdenkend en daardoor eerder een bron van inspirerende kennis dan een moraalpolitieagent. Een groot plezier doe je haar met een glas goed gebrouwen bier. Op haar best is ze als ze met haar amateurkoor een Aretha Franklin-medley zingt.

Schrijf je in om de zeven beste nieuwtjes te ontvangen