Nederzettingen

Nieuwe bundel van Sanneke van Hassel

Posted on

Korte, zeer krachtige verhalen

Google ‘Sanneke van Hassel’ en je krijgt negen van de tien keer een hit waarin ze ‘ongekroonde vorstin van het korte verhaal’ wordt genoemd. Welnu, van deze Sanneke van Hassel*** verscheen kortgeleden weer een nieuwe bundel, Nederzettingen, waarmee ze die geuzentitel opnieuw eer aan doet. Verhalen van Van Hassel hebben vaak wat donkers, iets pijnlijks of een zekere onheilspellendheid en daar houd ik van.

Sanneke van Hassel Nederzettingen

Ook verhalen met een glimlach

Dit keer valt er ook veel te (glim)lachen. Er zit een (voor Van Hassel) ongekende geestigheid en relativering in een aantal van de verhalen. Daarnaast blijft ze een meester in het in een of twee zinnen neerzetten van een hele wereld. Fijnemans. Je kunt Nederzettingen natuurlijk gaan kopen in de boekwinkel of online, maar ook rechtstreeks bij de schrijfster  zelf, krijg je er een handtekening bij.

*** bekentenis: ik reken haar al dertig jaar tot mijn vriendinnen en voor u mij nu van bevooroordeeldheid beticht, haast ik me te zeggen dat ik dit boek niet zou tippen als ik het niet de moeite waard zou vinden. Dat weet Sanneke zelf ook.

Dit artikel is eerder verschenen in de Tipgever, een met enige regelmaat verschijnende nieuwsbrief van Machteld Bijl. Abonneren kan hier.

signature

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vorige
Hoe vouw je een jumpsuit?
Nederzettingen