Metropolitan Opera online

Posted on
Metropolitan Opera Online tip

De Metropolitan Opera moest dicht, net als zoveel andere culturele instellingen. Dat is zuur, maar opportunist die ik ben: ik ging er toch al niet dagelijks heen. En nu hebben ze, om in deze bizarre tijden het leven van hun publiek wat op te vrolijken, besloten om hun Live in HD serie, die ook in de Nederlandse bioscopen te volgen was, gratis te streamen.

Iedere dag een andere opera

Iedere voorstelling is beschikbaar voor een periode van 20 uur. Geniet vandaag nog online van de opera van Il Trovatore, morgen van La Traviata. Vrijdag staat La Fille du Régiment van Donizetti op het programma. Het hele schema is op de website van de Met’s te vinden. De respons is tot nu toe overweldigend. Zo groot, dat de kwaliteit van de streaming eronder ging lijden. Daarom wordt aangeraden om de app van de Metropolitan Opera te gebruiken.

Meer online tips voor cultuurliefhebbers

Ik vind het prachtig om te zien hoe zoveel culturele instellingen niet bij de pakken neer zitten, maar van de nood een deugd maken. En zich in blijven zetten om ons leven met kunst te kleuren. Eerder tipte ik al de online musea. En net kreeg ik een mail dat IDFA 302 documentaires gratis online zet. We gaan nog tijd tekort komen….. Zie je meer initiatieven? Ik hoor het heel graag!

signature

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vorige
Gratis online cursussen van top universiteiten uit de Verenigde Staten
Metropolitan Opera online