Leestip – De dag dat ik mijn naam veranderde

Indringend boek van Bibi Dumon Tak

Posted on
De dag dat ik mijn naam veranderde

‘De man wiens naam ik niet zal noemen – moge de sterren doven daar waar hij naar de hemel kijkt– verbood mij verder contact met hen op te nemen. Post zou niet worden beantwoord, verzekerde hij me, de telefoons werden afgesloten, en een bezoek aan hun moederlijk huis was uitgesloten zolang ik daar aanwezig was.’ Schrijfster Bibi Dumon Tak verloor haar zus, die zus had twee kinderen en die kinderen mocht Dumon Tak niet meer zien. Ze schrijft er benauwend ijselijk over in De dag dat ik mijn naam veranderde, een roman vol knoertige woede, doorspekt met giftige verwensingen. Deze bijvoorbeeld: ‘Mogen de hoofdluizen van alle werelddelen zich vermenigvuldigen op zijn kruin.’ Luister hier naar fragment van Bibi bij Radio Kunststof.

Dit artikel is eerder verschenen in de Tipgever, een met enige regelmaat verschijnende nieuwsbrief van Machteld Bijl. Abonneren kan hier.

Leestips van De Zeven vind je hieronder:
De mooiste tijd van ons leven – Claire Lombardo
Alleen met de goden – Alex Boogers
– Serotonine – Houellebecq
– De Vondeling – Eva Maria Staal
– Je kunt het maar één keer doen – Barbara van Beukering
– Een stralende toekomst – Rebecca Makkai
– Het Wolfgetal – Laura van der Haar
– Vader – Karl Ove Knausgård
Het verhaal van een huwelijk – Geir Gulliksen
– Kijk ons nu eens
– Geir Gulliksen
– Ma’am Darling – Craig Brown
– Nederzettingen – Sanneke van Hassel
– Wat je zegt gaat vanzelf -Liesbeth Koenen
– Een huis vol leugens – Nicci French
– In hechtenis – Nicci French

signature

Deel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in om de zeven beste nieuwtjes te ontvangen