Leer begrijpelijk tekenen

Posted on
Leren tekenen met de Tekenvierdaagse

Mijn blokletters zijn goed leesbaar. Maar mijn tekeningen? Ik schoot er zelf meestal van in de lach. Een povere poging om iets visueel te maken strandde meestal in wat treurige lijnen zonder enige betekenis. Tot ik vorig jaar online een uitnodiging zag voor de Tekenvierdaagse: in vier dagen door de basis van visuele communicatie. En geloof het of niet: het resultaat was werkelijk heel behoorlijk. Zo behoorlijk dat ik mijn zelfspot tegenwoordig achterwege laat als ik een idee op de flip-over schets. Voor kunst moet je elders zijn. Maar ik tip deze dus graag.

Tekenvierdaagse: de basis in vier modules

Tijdens de Tekenvierdaagse komt op dag 1 De Tekenbasis aan de orde. Op dag 2 wordt aandacht besteed aan symbolen tekenen, dag 3 behandelt hoe je (niet teveel) kleuren gebruikt en dag 4 adresseert hoe je effecten als schaduw inzet. De essentie? Houd het simpel.     

Investering: 4×15 minuten

De Tekenvierdaagse gaat 23 maart weer van start en meedoen is gratis. Sympathiek toch? Je kunt je online opgeven en daarna krijg je iedere dag een link naar een videootje. Die tutorial geeft uitleg en oefeningen.  Al met al kost het je zo’n 15 minuten per dag en het resultaat was in mijn geval verbluffend. Ik kwam van ver natuurlijk. Maar het was echt een grote stap vooruit.

De Tekenvierdaagse

Meer weten of meer doen?

Voor wie talent en nog meer ambitie heeft zijn er ook vervolgmodules beschikbaar bij De Betekenaar. Zij bieden online en offline trainingen, maar zijn ook in te huren is voor visuele verslagen van bijeenkomsten.

signature

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vorige
Als het dan toch moet doe het dan goed
Leer begrijpelijk tekenen