Krieltjessalade met zeekraal en garnalen

Posted on

Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze tip van Machteld kreeg. Ik belde haar omdat ik onverwacht iemand op de lunch kreeg en op die iemand wilde ik een piepklein beetje indruk maken. Dus een boterham met kaas leek me wat te eenvoudig en mijn veelgeroemde tosti ‘krentenbol met brie’ leek me te experimenteel. Goed, ik belde Machteld en die riep meteen: ‘Maak krieltjessalade met zeekraal en groene asperges. Haalde ik ooit uit Allerhande, lukt altijd en slaat altijd in als een culinaire bom.’

Komt-ie, voor vier personen:
– 500 gram krieltjes
– 2 bosjes mini groene asperges (AH zegt 1 bosje, maar Machteld en ik zeggen 2)
– 100 gram zeekraal
– 200 gram Hollandse garnalen (AH zegt 100 gram, maar Machteld en ik zeggen 200)
– 15 gram verse dille, fijngehakt
– 1 theelepel mosterd
– 3 eetlepels goede ollijfolie
– 1 citroen (ene helft uitgeperst, andere helft in schijfes)
– peper

Kook de krieltjes en klop intussen de dressing van de dille, mosterd, olie, citroensap en peper. Giet krieltjes af, meng ze met de dressing en laat even – maar zeker vijf minuten – staan. Kook de aspergetips beetgaar en kook de zeekraal 1 minuut (niet langer!) mee. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Meng de groenten met de aardappels. Roer de garnalen erdoor. Beleg met schijfjes citroen. — 

En nu het zo warm is krijg ik ook weer zin in de heerlijke uientaart van Tal Maes die we eerder op De Zeven mochten publiceren.

signature

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in om de zeven beste nieuwtjes te ontvangen

Vorige
Verhalen over de straten en buurten van Amsterdam
Krieltjessalade met zeekraal en garnalen