
Schoonmaken van de plank
Tijdens een rondje nu.nl viel mijn oog vanmorgen op een artikel over de keuze voor een houten of plastic snijplank. Dit in het kader van achterblijvende bacteriën. Zo’n artikel heeft direct mijn aandacht!
Hier thuis gebruiken we ze door elkaar. Na gebruik een sopje erover, beetje schrobben en klaar. Volgens het artikel is dat ook prima. Wel op zijn kant laten drogen. En niet nat op elkaar leggen. (Yak). Dit geldt zowel voor de houten als de plastic snijplank. Je kunt natuurlijk ook een glazen plank gebruiken maar dan sta je weer vaker je messen te slijpen.
De schoonste plank komt uit Australië
Nu denk ik erover om de hele collectie naar het ronde archief te brengen. Een lezer die reageerde tipte namelijk een wonderplank uit Australië. Een Fab Slabs cuttingboard. Volgens de overlevering is dit werelds meest hygiënische snijplank.
Je kunt de plank nog personaliseren door er een boodschap of naam in te laten laseren. Nu nog even op zoek of deze plank ook in Nederland verkrijgbaar is.
In restaurants krijg je soms heel hip je lunch op een houten plank geserveerd. Hier moet je er maar op vertrouwen dat ze het nauw nemen met de hygiene….
Eerder tipten we over de universele gootsteenstop.
