De gele bloemen van mijn buurvrouw

Posted on
De gele bloemen van mijn buurvrouw

Al jaren keek ik in september vol jaloezie naar de gele bloemen die op heel lange stelen voor het huis van onze buurvrouw verschenen. Elk jaar meer, elk jaar weelderiger. Frêle en krachtig tegelijk. Wat bleek? Ze stopt elk voor jaar – tussen februari en april (nu dus!) – aardpeer in de grond. Nu vind ik aardpeer (ook bekend als topinamboer) een verrukkelijke groente en is geroosterde aardpeer met rozemarijn een van mijn lievelingsgerechten maar dat die knol ook kan bloeien wist ik niet. Vorig jaar voor het eerst zelf wat geplant en het resultaat was oergezellig: op stelen van 2 meter hoog zweefden de bloemetjes voor de ramen. Gisteren plantte ik opnieuw een pondje: het wordt weer gezellig in september!

signature

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vorige
De verhalen van Decamerone verteld door de acteurs van ITA
De gele bloemen van mijn buurvrouw