Camping Atlantische kust Frankrijk

Voor de perfecte digitale detox

Posted on

Al jaren mijn favoriete camping

Ik vind het verrukkelijk om te kamperen aan de Atlantische kust. De temperatuur is er aangenaam. Zo vlak aan zee zijn er geen muggen en ook geen wespen die je maaltijd verpesten. Maar vind maar eens een fijne camping tussen al die pretpark-achtige toestanden. Mijn vriendin K. tipte camping municipal le Gurp al 30 jaar geleden dankzij een verblijf in haar jeugd. Wij bezochten de camping samen toen we eind 20 waren en nu ga ik erheen met mijn gezin. Er is in die tijd helemaal niets veranderd.
 

Digitale Detox

Le Gurp ligt iets onder de monding van de Gironde. Het fijne van deze camping aan de Atlantische kust is dat er nauwelijks wifi is, en ook geen 3G. Hier kom je gemakkelijk aan je digitale detox. Er is ook geen animatie, of ranzig zwembad. Bij de receptie heb je nog niet door hoe fijn het hier is. Maar daarna zet je je tent onder de naaldbomen en kan de vakantie beginnen. Om je heen overal relaxte mensen. 

Zonsondergang Le Gurp

Je loopt zo vanaf de camping het strand op. De stranden zijn uitgestrekt zonder horeca. Als je 5 minuten het strand oploopt heb je het strand voor je alleen. Als je omkijkt zie je geen bebouwing, enkel duinen.

Er zijn wel 100o plekken op deze camping en dat lijkt massaal maar de plekken zijn echt groot en het terrein is gigantisch. Er zijn veel Duitse surfdudes op deze camping. Als je zeker wilt zijn van een plekje, plan dan om de Duitse vakantie heen. Ga vroeg op de dag. Dan krijg je zeker een mooi plekje. Reserveren is er niet bij en naast het weer is dit de enige onzekere factor. 

Geen geluidsoverlast

Je hoeft op deze camping niet bang te zijn voor geluidsoverlast. De camping is van de gemeente. Iedere avond fietst er een agent over de camping om toezicht te houden. Wanneer je het te bont hebt gemaakt, hangt er een brief bij je plek. Dan kun je je spullen pakken en vertrekken.

Rondom de camping

Er is 1 straatje met een paar terrasjes, een kleine supermarkt, bakker en surfshop. Bij deze surfshop kun je ook fietsen huren. Die zijn erg handig voor op de camping. In de buurt zijn mooie fietstochten te maken. Je fietst bijvoorbeeld zo naar Montalivet. Een andere favoriete surfspot. 

Vlak bij het strand in Le Gurp is een surfschool. Wij boekten hier voor een week surflessen. Iedere dag 2 uur. De golven zijn perfect voor beginners.

Vlak buiten de camping staat ‘s avonds een foodtruck waar je heerlijke gegrilde kip kunt halen, lekker makkelijk. Iets verderop in het straatje kun je een kant en klare paella bestellen die je voor je tent op eet.

Kortom een zalige plek die ik eigenlijk geheim had moeten houden.

Kamperen aan de Atlantische kust in Frankrijk is uitstekend te combineren met een fietsvakantie georganiseerd door le vélo voyageur.

signature

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vorige
Light of my life
Camping Atlantische kust Frankrijk